Cilt Sağlığı İçin En Doğru Saati Keşfedin

Cilt Sağlığı İçin En Doğru Saati Keşfedin

Oku Cilt Sağlığı İçin En Doğru Saati Keşfedin İleri Kol Saatinin Psikolojik Etkisi

Gün boyu bileğinizde duran saatler cildinize direk olarak temas eder. Bu açıdan da saat seçiminde cilt sağlığını dikkate alarak karar vermek önemli bir unsurdur. Cilt sağlığı için en doğru saat modelleri malzeme ve tasarım olarak sağlıklı standartlara sahip olan modellerdir. Ayrıca bilek yapısına uygun saat seçimi yapmak da sağlık açısından önemlidir.

Cilde zararlı materyallerden yapılan saatler ciltte alerjiye veya daha kötü durumların oluşmasına neden olabilir. Bilek yapısına uygun olmayan modeller, bilek, el ve kol fiziksel hareket kalitesini olumsuz etkileyebilir. Mesela, ince bilekler için saatler ve kalın bilekler için saatler farklı tasarımlara sahip olur. 

David Guner olarak her modelimiz, cilt sağlığını koruyan ve cilde zarar vermeyen malzemelerden tasarlanır. Koleksiyonlarımız arasında yer alan cildinize zarar vermeyen ve bileğinize uygun saatleri tercih ederek doğru seçimler yapabilirsiniz.

Cildinize Zarar Vermeyen Saatler Kullanın!

Kalitesiz ve bileğe uygun olmayan saatler zaman içerisinde ciddi sağlık sorunlarına açabilir. Saatte kalite sadece stil ve tarz değil sağlık için de dikkat edilmesi gereken bir detaydır. Mesela; saat kordonu paslanmaz masif çelik, cilde uyumlu plastik, orijinal deri ya da orijinal çelik örme olmalıdır. Bunlar dışındaki saat kordonları ciltte alerji ve tahrişe neden olabilir. Özellikle nikel karışımlı metallerden yapılan imitasyon saatler cilt için oldukça zararlıdır. 

Kaliteli ve cilt sağlığı açısından uygun saat modelleri, kasa ve kordon olarak kaliteli materyallerden üretilir. Titanyum, çelik, altın veya gümüş malzemeler saat kasası tasarımı için kaliteli ve sağlıklı malzemelerdir.

Kaliteli ve cilt sağlığına uyumlu saat modellerini sayfamızda kolaylıkla bulabilir, modellerin detaylarını inceleyebilir ve güvenle satın alabilirsiniz. Bu sayede de gün boyu sorunsuz şekilde saatleri takabilir ve şık tasarımlarıyla tarzınızı yansıtabilirsiniz.

Bileğinizin İnceliğine Göre Seçebileceğiniz Kordonlar

Bilek yapısı saat kordonunun nasıl olması gerektiğini belirleyecek kriterlerden birisidir. Doğru kordonu seçmek, gün boyu konforlu ve sağlıklı saat kullanma imkanı sunar. Bu açıdan söyleyebiliriz ki kullanışlı saat modelleri kişinin kendi bilek ve cilt yapısına uygun olarak seçtiği modellerdir. 

Bileğinizin inceliğine göre kordon tipini ve boyunu belirleyebilirsiniz. Bileği sıkan ya da bileğe bol gelen saatler kullanışlı olmaz ve gün içerisinde sizi rahatsız eder. İnce bileklerde çok kalın kordonlar da şık bir görünüm sergilemez. İnce bilekler için daha minimal saat kordonları uygundur. Aynı şekilde kasa çapı da ince bileklerde daha küçük olmalıdır. 

Bunun tersi olarak kalın bilekler için kalın kordonlar daha uygun olur. İnce kordonlar kalın bileklerde güzel durmayacağı gibi kullanım açısından da konforlu olmaz. Bileğiniz ince ise DG-8144LC-G2 modelinin yanı sıra DG-8178LA-G2 ve DG-8133LC-C5 kadın kol saati modellerine göz atabilirsiniz. Erkeklerde ince bileklere uyacak saat modellerine ise DG-8198GA-D9 ve DG-8072GA- E9 erkek kol saati gibi tasarımları örnek verebiliriz. Ayrıca sayfamızda yer alan farklı tasarımların yer aldığı kol saati koleksiyonlarımıza da bakarak bileğinize uygun saatler hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.

Saatler Kolunuzda Ağırlık Yapmasın

Bileğe uygun olmayan saatler bileğe ağırlık yapar. Uzun süreli kullanım söz konusu olduğunda da ağır saatler kullanışlı değildir. Bileğinize ağırlık yapmayacak saat modeli seçerken bilek ölçünüze göre kasa çapı tercih etmelisiniz. 

Kadın saatlerinde 38 mm altındaki kasa çapı seçenekleri ağırlık yapmayacak seçeneklerdir. Bileği kalın olan kadınlar 36, 37, 38 mm ve üzerindeki saatleri tercih edebilirler. Bileği ince olan kadınların 31, 32, 33, 34 ve 35 mm kasa çapındaki saatleri seçmesi daha sağlıklıdır. Erkeklerde bilek ölçüsü 15 cm’den daha az ise 38 mm kasa çapı, 15 veya 18 cm arasında ise 40-42mm kasa çapı, 20 cm ve üzeri kalın bilekler için ise 46 mm kasa çapı saatler uygundur. 

Bilek ölçüsüne uygun kasa çapı tercih etmemek saatin bilekte ağırlık yapmasına neden olacaktır. Bilek ölçüsü ve kasa çapı uyumu ile gün boyunca saatleri hem konforlu hem de sağlığınıza zarar vermeyecek şekilde kullanabilirsiniz. Bu iki unsurun uyumsuz olması saat kullanımında şık bir görünüm elde edilmesini de engeller.

Alerjisi Olanlar İçin Paslanmaz Gümüş Kaplama Malzemeler

Cilt yapısına göre bazı insanların bazı materyallere karşı duyarlılığı olabilir. Ciltteki duyarlılık ise olası alerji sorununu ortaya çıkarır. Alerjisi olanlar için saat çeşitleri arasından seçim yaparken malzemeye dikkat etmek önemlidir. Mesela bu açıdan paslanmaz gümüş kaplama tarzındaki malzemeler alerji yapmayan malzemelerdir. 

David Guner olarak her zaman saat tasarımlarımızda, kaliteli ve cilt dostu malzemeleri tercih ediyoruz. Alerji yapmayan, sağlıklı ve kullanışlı saat tercihini sitemizden yaparken şık tasarım farkını da yaşayabilirsiniz. 

Unutulmamalıdır ki kordon ve kasa malzemesi saatin kalitesini belirler. Tasarım şıklığı ve yüksek kalite standartlarını bir arada sunan saat modellerimiz arasından sağlıklı seçimleri her zaman yapabilirsiniz. Cilt dostu paslanmaz gümüş kaplama malzemeden üretilen saat modellerimiz sanatsal, modern ve şık tasarımlarla sunulur. 

Sıkça Sorulan Sorular 

  • Saat Takmak Zararlı mıdır?

Kalitesiz malzemeden yapılan saatleri takmak zararlıdır. Bu tür imitasyon saatler cilt sağlığı sorunlarına yol açabilir. Gün boyu bileğinizde olacak olan saatin mutlaka kaliteli malzemeden yapılması gerekir.

  • İnce Bileğe Hangi Saat Takılır?

İnce bilekler için kasa çapı daha küçük ve kordonu da çok kalın olmayan saatler uygundur.